Yeni Doğan Bebek Nasıl Kundaklanır?

Yeni doğan bebeği kundaklamak ebeveynlerin öğrenmesi gereken ilk yöntemlerden birisidir. Bu yöntemin amacı bebeğinizin daha rahat bir uyku geçirmesini sağlamaktır. Doğru bir kundaklama yönteminde bebeğin vücudu kollarına yapışık vaziyette ve bacaklarının daha rahat hareket etmesi sağlanmalıdır. Kundaklama yöntemi bebeği sıcak tutmaktan ziyade onun konforlu ve huzurlu hissetmesine de neden olacaktır. Kundaklama ayrıca yeni doğan bebeklerin irkilme refleksleri yapmasına engel olarak uykusunun bozulmamasını sağlamaktadır.

Peki yeni doğan bebekleri neden kundaklamak gerekir? Bu sorunun cevabı ise yine bebeğimizin doğuştan getirdiği reflekslerinde yatmaktadır (emme, arama, yakalama sıçrama vb. temel düzeyde refleksler.) Bu reflekslerden sıçrama refleksi bebeği uykuda yapması durumunda uyanmasına ve huzursuz olmasına sebep olmaktadır.

Bir değer sebep ise: Bebeğin refleks olarak yapmış olduğu el kol hareketleri yüzüne, gözüne vurma ihtimalinden dolayı kundaklama işlemi yapılmaktadır. Kundaklamanın en önemli faydası ise bebeklerin uzun süre ve rahat bir uyku geçirerek gelişimine faydasıdır.

Şimdi gelelim bebeği kundaklama adımlarından bahsetmeye:

 

 

 

Exit mobile version