Koltuk Altı Kararması Nasıl Çözülür?
Koltuk altı derisi, ince ve hassas bir yapıya sahiptir. Bu yüzden vücudun diğer bölümlerine bakarak daha çabuk yıpranır. Vücutta bulunan kıvrımlı bölgelerdeki derilerin kararma özelliği olabilir. Jilet kullanımı, deodorantın aşırı kullanılması, genetik sorunlar ve aşırı terleme gibi durumlar koltuk altının kararmasına neden olur. Koltuk altı kararmasının pek çok çözümü bulunur. Salatalık, limon, domates gibi sebzelerle ya da bitkisel çözümlerle rahatlıkla koltuk altı kararması geçer. Bunlar alerjisi olmayan herkesin uygulaması mümkün olan çözümlerdir.
Aloe Vera
Evde doğal şekilde yetişen aloe veranın jelini kullanmak mümkündür. Aloe veranın içindeki jeli yeşil kısımlarının içinden ayrılır. Daha sonra koltuk altına uygulanır. 15 dakika civarı bekletilir. Daha sonra bol su ile yıkanır. Koltuk altı kararması zamanla azalacaktır. Ayrıca aloe vera tahriş olmuş ciltlere de iyi gelir.
Limon
Limonun genel olarak beyazlatma özelliği vardır. Limonu temiz olan koltuk altına sürülür. Bir süre sonra koltuk altı renginde açılma olur. Haftada üç kez yapmak yeterlidir.
Karbonat macunu
Karbonatın hem beyazlatıcı hem de gözenekleri açma özelliği vardır. Aynı zamanda ölü deriyi temizler. İki tatlı kaşığı karbonat ile az miktarda su karıştırılır. Macun kıvamına geldikten sonra koltuk altlarına sürülür. 10 dakika kadar bekledikten sonra bol su ile durulanır. Haftada iki kez uygulanabilir.
Domates
Domates kabukları soyulur. Daha sonra rendelenerek üzerine pirinç unu eklenir. Karıştırıp macun kıvamına geldikten sonra koltuk altına sürülür. 20 dakika kadar bekletildikten sonra yıkanır. Fakat domates asitli bir sebze olduğu için hassas ciltler için önerilmez. Doktora danışarak uygulamakta fayda var.
Koltuk Altındaki Ölü Deriler Nasıl Temizlenir
Koltuk altında ölü deri biriktiği zaman, kararmalar yaşanır. Bu yüzden ara ara ölü derileri temizlemek gerekir. Bunun için esmer şeker ve zeytinyağı karıştırılır. Bu karışım ıslak deriye masaj yaparak uygulanır. Daha sonra bol su ile durulanır. Bu karışım haftada iki kez uygulandığı zaman ölü deriler düzenli olarak temizlenmiş olur. Bu yöntemleri alerjik ya da hassas bünyeye sahip olan kişilerin uygulaması önerilmez.