Çocukların Dünyası

Şişman Çocuklar İçin Sağlıklı Zayıflama Örnekleri

 

Çocuklarınızın sağlıklı büyümesi ve obezite problemlerine engel olmak için çocuklara özel diyet programları uygulanmaktadır. Şişman çocuklar için sağlıklı zayıflama örnekleri neleridir?

Şişman çocuklar için sağlıklı zayıflama örnekleri için çocuğun yaşı önemlidir. Çünkü diyet programları çocukların yaş gruplarına göre düzenlenmektedir. Dünya Sağlık Örgütü tarafından da büyük bir sorun olarak görülen obezite sorunu çocuklarda daha çok görülmektedir. Çocuklar, düzenli beslenmeyi genel olarak reddederler. Ve sağlıksız bir yaşamı tercih ederler. Buna en iyi örnekte fastfood kültürüdür. Ve ebeveynler bu konuda büyük bir hassasiyet gösterseler de önüne geçilememektedir. Çocuklar için hazırlanan diyet listesi uzman kontrollerle birlikte daha doğru ve sağlıklı bir beslenme yaşamı gerçekleşecektir.

Çocuklarda Dikkat Edilmesi Gereken Besinler

  • Kahve yetişkinlerde olduğu gibi çocuklarda da zararlıdır. Bu içecek uykunu sorununu, dişlerde erken çürüme, sararma gibi sağlık sorunlarını beraberinde getirir. Ayrıca gün boyu tokluk hissi verir.
  • Çocuklardan uzak tutulması gereken en önemli besin patates kızartmasıdır. Fazla yağ oranı metabolizmayı olumsuz bir şekilde etkilemektedir.
  • Sosis ve salam gibi sodyum nitratı zengin olan gıdalarında kanserojen etkisi çok büyüktür.
  • Hazır cipsler aynı şekilde yüksek oranda kanserojen etkisi çok fazladır.
  • İçecekler arasında ilk sırada yer alan kola ve beraberindeki asitli içecekler ve hazır meyve suları var. Metabolizmayı olumsuz etkiler ve sağlığa büyük oranda etkisi vardır.

Bu besinleri çocuğunuzun hayatından çıkarmak zor olsa da buna zamanla alışmasını sağlamalısınız. Ve beslenme şeklini sağlıklı gıdalar ile desteklemeniz gerekmektedir. Asla pes etmemelisiniz.

12-15 Yaş Arası Çocuk Diyeti

Sabit bir diyet listesini hazırlamak çocuğunuz için zor olabilir. Ancak hangi besinlerin çocuğunuzun hayatından çıkarılmalı, hangi besinler daha çok tüketilmeli bu konuda bilgilendirilebilirsiniz. Süt, peynir ve yumurta her dönemde olduğu gibi gelişme döneminde de çocuklar için büyük bir besin öneme sahiptir. Kahvaltıda reçel, bal, pekmez bunlarında muhakkak verilmesi gerekiyor. Örnek bir beslenme sıralaması sunmak istersek;

  • Kahvaltı; süt, yumurta (1 adet), peynir, zeytin (6 –7 tane), tahıllı ekmek, domates, reçel
  • Öğlen; 3 adet köfte, sebze yemeği (4-5 kaşık), pilav veya makarna, yarım kâse salata, 1 dilim ekmek
  • Ara öğün; bir tane meyve
  • Akşam yemeği; yarım kâse çorba, sebze yemeği, yoğurt, 2 dilim ekmek ve salata

verilebilir. Ancak bir beslenme uzmanına da danışarak çocuğunuz için uygun olanları belirlemekte fayda vardır.

 

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu